02 september 2007

Sön 2 sep: 18km söndagsjogg

Det långpass jag längtade efter imorse blev verklighet efter de sista VM-timmarnas snöpliga svenska slut.

Långjogg


Jag visste inte riktigt var jag ville springa idag. Jag hade lite funderingar på Djurgården och runt Hammarby Sjöstad men var mer sugen på Alvik. Här har jag nämligen hört att det ska finnas en lång och fin strandpromenad. Så jag drog med mig grabben och chansade lite. Vi visste ju inte riktigt var vi skulle...

Det blev 18 km till slut. En runda som räckte hela eftermiddagen. Och visst hittade vi till både Alvik och Äppelviken och en massa ställen därimellan.

Jag är som vanligt fascinerad över att man kan hitta skogsstigar mitt i Stockholm. För även om vi började rundan med att springa förbi tätbefolkade Street på Söder, välkända Västerbron och övertrafikerade Tranebergsbron mot Alvik, så blev det både tyst och lugnt och tomt så snart vi kom ner till vattnet.

Det är 18 bra kilometrar jag lade under fötterna idag. Fokus låg så långt borta från tid och tempo man kan komma. Istället ville jag bara vänja kroppen vid att vara ute länge. Den slutgiltiga tiden hamnade en bra bit över två timmar. Men då ingick ganska många inslag av gång, två stopp för att köpa sportdryck, ett korvstopp för grabben och lite väntan under ett träd på att ett regnmoln skulle dra förbi. Vi hade en ovanligt trevlig söndagseftermiddag med andra ord (och att jag dessutom brände mer än 1500 kcalorier på kuppen, ja det är en bonus jag är glad över),


När vi kom hem var jag till och med duktig och stretchade ut benen. Det behövdes! Man blir ganska stel efter lång men långsam jogging.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt bra sprunget!! Härligt att vara ute och kuta så länge. :) Ska ta tag i löpandet nu, haha. Har blivit alldeles för många promenader nu på slutet.. Får skylla på alla ställen jag har ont.

Anonym sa...

Vilket härligt sätt att spendera sin eftermiddag :) Kul att se bilder på dig "in action" :D

Karin sa...

Wow va duktigt av er! Det låter som en drömSöndag för mig, att ut och springa med någon som tycker det är lika kul! Vi får snart springa igen vännen!

Anonym sa...

Låter som ett helt okej sätt att tillbringa söndagen. Jag ska ut på ett riktigt långpass nästa helg, blir spännande eftersom jag dessutom ska cykla till spåret..