04 september 2007

Satsa på SATS?

SATS dalar.


Satsa på SATS?

SATS står inte så högt i kurs hos mig just nu. I mina ögon har gymkedjan gått från att vara en rolig och fräsch uppstickare till en klumpig kloss som inte ser sina medlemmar.

Anledningarna? Ja, de är några stycken.

Först och främst har vi det här med PT-timmarna. De måste betalas på ett bräde. Obevekligen. Om man som jag vill inleda ett längre PT-samarbete och kanske köpa 30 eller 50 stycken på en gång är det ganska många tusenlappar jag måste plocka fram bara sådär. Dumt!

För det andra är det spinningmusiken. Här försvann mycket av instruktörernas individuella gnista och den personlighet som behövs i en organisation där allt ser likadant ut. Det var väldigt många som klagade efter passet idag, till alla möjliga SATS-anställda. Det är bra. För SATS senaste projekt, att inte låta instruktörerna välja musik själva, är nog den stelaste idé jag varit med om. Jag kan förstå att man inte vill ha instruktörer som laddar ner musik hit och dit, men jag är övetygad om att det kunde lösts på ett annat sätt.

SATS har blivit stelt. För stort. Man tar sig själv för givet. Och just det gör SATS mindre attraktivt i mina ögon.

World Class

Ironiskt nog bor jag precis bredvid ett World Class-gym. Jag har varit där och provtränat (och sedan jagade en säljare mig i flera veckor eftersom han tyckte att jag skulle köpa ett träningskort). Haken är att World Class inte finns på så många ställen. Det är just detta som är SATS stora fördel. Tyvärr (fast ändå inte liksom...).

7 kommentarer:

Anonym sa...

synd att Sats är så där! har ingen egen erfarenhet från dem men det lät riktigt stelt att de inte får välja musik själva! stelt och synd! annars brukar de ju vara så kul med olika musik och olika stilar, vilket jag tror även peppar och gör instruktörerna bättre!

Anonym sa...

Det är ju inte bara SATS eget beslut, det är ju en musikorganisation (IFPI)som ställer kravet, och man börjar med SATS för att det är störst. Det kommer tydligen inom en ganska snar framtid gälla alla företag och föreningar i träningsbranschen... Skittrist, men vad gör man. /Instruktören

Puma sa...

Emelie:
Ja. Supertrist. Suck.

Anonym:
Jag kan förstå beslutet i sig. Men - varför kan SATS inte dela ut fler än 4 skivor? Det blir rätt tjatigt om alla instruktörer ska välja från samma 4 skivor i 3 månader. Fast det kanske är någon maxgräns på detta också?

Anonym sa...

Jag vet inte varför. Har inte ens fått skivorna än... Hoppas det blir bra till slut! /Intruktören

Tausert sa...

Håller med HELT angående Sats och deras spinningmusik. Går ju oxå på morgonspinning och vår ledare som vi hade nu var lite bitter själv över det där.. hon körde lite revolt och körde en del av de gamla låtarna iaf..

Skittrista regler.. blir lite väl mkt regler tycker jag!
Så länge de inte laddar ner musiken utan köper den borde det väl vara ok??

Puma sa...

Anonym/Instruktören:
Ja det är klart man hoppas på det bästa. Kan du inte höra av dig med en kommentar också när du kört första passet med musiken och berätta hur det kändes. :-)

Leetah:
Ja man tycker det. Suck. Igen.

Anonym sa...

Jag tränar på Worldclass och det är super! :D