06 september 2007

Brooks löparskor och ett par hörlurar för joggingen

Jag har gjort det igen. Jag har shoppat!

Brooks

Jag har ju varit lite nyfiken på Brooks-dojjorna så jag tog med mig mitt Stadiumkort och mitt 15%-rabattkort och gick till Stadium. Kikade över Brookssortimentet och haffade en säljare eftersom jag har noll koll på deras skor.

Med stor tveksamhet i huvudet (jag är nämligen mycket osäker på Stadiumfolkets löparskoskunskaper...) frågade jag honom vad han tyckte att jag skulle ha för skor. Jag som supinerar. Han blev förvånad och sa att jag är den andra kunden under hans fyra år på Stadium som har ett sådant knasigt löpsteg. Ändå fanns en pronationssko med bland de skor han rekommenderade... (kunde inte låta bli att sucka inombords).

Stadiumsäljaren visade även på ett par Brooksskor för ett neutralt löpsteg (det finns nämligen inga supinationsskor) som hade ett jäkligt bra pris (899kr - 15% rabatt) och som kändes ganska lätta trots bra stötdämpning. De satt bra på foten och... rätt vad det var så hade jag köpt dem.

Bra deal?

Skornas totalpris landade på 700-nånting. Och då fick jag även en funktionströja på köpet. Så jag är nöjd. Brooksskorna kommer inte att bli mina trogna följeslagare, utan jag ser dem mer som ett komplement till andra löparskor som jag också vill ha. Eftersom jag har en tendens till att slita ut skor fort så kan det vara bra med flera. Ombyte förnöjer dessutom.


Grabben tycker dock att det är lite för mycket med de +20 par skor som står i hallen. Men jag förstår ingenting. Jag avänder dem ju alla. Menar han att det är trångt eller?

Hörlurar för löpare

Jag kan inte springa med de standardhörlurar som följer med IPods och andra musikmanicker. Det går inte. De sitter inte fast i örat. Så antingen måste jag trycka in dem var tionde steg, eller så måste jag ha volymen så högt det går men då hör jag ändå inte så bra.

Istället brukar jag springa med hörlurar som också har en hake bakom örat. De senaste tappade jag bort i somras. Igår köpte jag nya. De är skitbra - kommer från Philips och kostar 299kr. De sitter stadigt i örat och håller absolut för intervaller. Jag var ute på en löprunda igår kväll och behövde inte trycka in hörlurarna i örat en enda gång. Jag kunde istället fokusera på min löpning.

5 kommentarer:

Anonym sa...

såna där hörlurar behöver jag åxå!! hatar dom där små knapparna som kommer med mp3-spelaren. dom hålls ju knappt i örat då man e stilla...

Anonym sa...

åhh såna hörlurar skulle jag ocås behöva! har samma problemas som du, mina bara åker ut! =( såna ska jag kolla på! vet du fler ställen som har såna!?

Anonym sa...

Karlar förstår inte... man kan aldrig för för många skor!

Puma sa...

Camilla & Emelie:
Ja dessa är skitbra. Har tränat med liknande par ända sedan.. uhm... ja, jättelänge i alla fall. De finns egentligen överallt där hörlurar finns! ...och så är de inte jättedyra heller (finns i alla möjliga märken)

Prralin:
Nä precis. Och vad är vitsen med att ställa upp skorna på vinden? Då kommer man ju inte ihåg vad man har och så använder man dem inte...

Anonym sa...

Tack för tipset med hörlurarna! Och skönt att höra att det finns fler som har samma problem. Jag har slutat jogga med musik för jag tröttnade och höll på att bli tokig på utflygande lurar ur öronen hela tiden. Men nu ska jag börja jogga med musik igen! :-)