25 februari 2008

Blixt och dunder

Vad har jag gjort för att förtjäna detta?

Grr

Imorse sa min dator tack och adjö och visade upp en nattsvart skärm. Det spelar ingen roll hur många gånger jag startar om den. Den inledande "HP invent" (eller var där nu står) blinkar till och sedan blir det bara svart.

Suck och stön, säger jag som grät några ilskna tårar när jag insåg tragedin. Det är inte det att tusentals foton förmodligen kommer försvinna. Det är inte det att hela mitt jobb finns på den där förbannade dumburken. Det är "bara" det att tekniska grejer alltid ska krångla med mig.

När jag för inte ens ett år sedan valde den dyrare HP-laptopen, gjorde jag det för att jag ville att den skulle hålla. Länge. Att jag sedan fick gå tillbaka till affären dagen efter första köpet, för att hårdvaran inte funkade, gjorde mig grinig. Att jag sedan fick gå tillbaka till affären veckan efter andra köpet, gjorde mig förbannad. Tredje datorn höll. Tills nu. Den har surrat konstigt ett tag. Den har hängt sig den sista tiden. Bråkat. Satt sig på tvären.

Jag orkar inte bli arg på mig själv för att jag inte gjort några backup:er på länge. Jag blir däremot arg för att min till synes fungerande Sony Ericsson W880i inte heller fungerar. Kameran funkar bara när den vill och likaså mobilfotoalbumet. Walkmanfunktionen har aldrig kunnat kommunicera med min dator.

HP-folket har kontaktats. Men det ska skickas och faxas kvitton hit och dit och då måste jobbokföraren kontaktats eftersom det är en jobbdator. Det är ett jäkla krångel, telefonköer och snack med den totalt ointresserade tekniska supporten, som fullkomligt slukar energi.

Hur livet ska fortgå vet jag inte. Jag lever med min dator. Den är mitt jobb, min lön, och min fritid. Den är allt. Ja, förutom telefonen då. Men den kan jag ju inte heller lita på. Jäkla tekniksamhälle.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag lider verkligen med dig. Samma sak hände mig för drygt ett år sedan. Jag höll på att gå i tusen bitar.
Hoppas det löser sig. Ha en fortsatt trevlig dag (om det går).

Ebba sa...

Gud vad frustrerande! Håller på att spana efter en laptop just nu.. Är lite inne på en Sony Vaio, men jag vet inte. Man vill ju som sagt att den ska fungera ett tag. Och vara bra. Och helst snygg också. ;)

Hoppas att det löser sig med all teknikstrul!

Sofy sa...

Huvvaligen. Fy så jobbigt!!

Anonym sa...

usch, lider med dig! hatar när datorer strular, förra året raderades halva mitt 25-sidiga arbete, man blir så frustrerad! hopas verkligen att det löser sig!

Puma sa...

Rebecca:
Hur slutade det? Sitter du fortfarande ihop som en bit? :-)

Mrsebba:
Sony har vissa snygga och min mamma har haft sin i evigheter. :-)

Sofy:
Jag vet. Suck. Pust.

Sofia:
Jäklarns. Hur tog du ut den frustrationen?

Anonym sa...

Hihi, ja jag sitter fortfarande ihop som en bit. När vi konstaterade att datorn inte gick att väcka till liv igen hjälpte pappa mig att välja ut en riktigt stark (jag har noll koll på datorer) och så fick jag den inom loppet av några dagar. För att undvika ytterligare jobb för pappa(datorn hade krånglat ett tag innan den dog) köpte han till en 3-årsförsäkring =P.

Ha en trevlig tisdag!

Anonym sa...

Stackare... Jag skulle bli galen om massa foton försvann som inte finns kopior på. Hoppas det löser sig med datorn.
Har en HP-lappis, missnöjd som få och inte heller den pratar med min Sony Ericsson, haha!

Hittade din blogg häromdagen av en slump och har skummat igenom det mesta på några dagar, kul att läsa om ditt liv och träning. Själv kör jag styrka, löpning och cykel. Hade jag inte jobbat då hade jag kommit och hejjat på dig i det kommande Skövde-loppet där jag bor.

Ska du cykla Vättern i år? För mig blir det tredje året.

Unknown sa...

Hej Puma

Även om datorn gått sönder kan hårddisken vara ok.

Det går att få ut informationen från gamla hårddisken om den inte är alltför trasig.
Kolla med www.tricom.se
Kostar ca 2 timmar service a 490kr/tim.

Om hårddisken är ok i datorn kan du lägga den i en extern USB-låda och plugga in den i nya datorn. Kostar 395:-

Mvh Peter, Team Fakta

Puma sa...

Rebecca:
Ja när det gäller dator är det bra med en lång försäkring. Min är ju inte ens ett år så den jag har funkar ju...

Anonym:
Jag borde också bli förbannad. Men jag orkar inte. Visst, foton är foton. Men många har jag antingen mailat ut eller så ligger de på Facebook, så att lägga ut bilder där kan trots allt vara bra - ibland.

För mig blir det inget Vättern i år. Någon måtta får det vara på allt nytt jag började med. Investerade ju i längdprylar i höstas och så har jag köpt både två par alpinlagg plus nya pjäxor så där försvann allt mitt sparande - och någon riktigt bra cykel har jag inte... Vätternmålet tar jag med mig till nästa år.

Strongt att du ska köra ditt tredje. Med andra ord tycker du om det? :-)

Peter:
Tusen tack för tips! Dit ska jag imorgon!!!!!

Anonym sa...

Ja hoppas som sagt det löser sig med hårddisken.

Ja Vättern är kul, helt klart! Din satsning på 2009 blir nog supergrym med all spinning! ;-)
Jag tycker framförallt värk/smärta i knän och stelhet i ryggen är värst. Har man lite flås sedan innan så satsa på att få vana på cykel - långa sträckor och timmar.

Sen är det dags att börja jaga tider! =)