28 februari 2008

Ingen pump

Jag är totalt urladdad. Det känns som om jag vunnit VM-guld.

Livet från den ljusa sidan


Häromdagen var livet lika nattsvart som datorskärmen. Men med lite Nillahjälp, hjälpsamma kommentarer på mitt tidigare datorhaveriinlägg och ett par timmar hos fixarna på Tricom, så lever min före detta dators innanmäte på en hårddisk. Nu är det bara slutspurten kvar. Imorgon har jag tänkt komma ut från Computer City med en ny dator. Ja, en ny jäkla dator. Det visade sig mycket riktigt vara hårddisken som fick punka. Enligt HP-supporten kan den repareras. Det innebär att en budfirma kontaktar mig inom 3 dagar. Hämtar upp den någon dag senare. Sen ska HP-fixare reparera den inom 10 dagar - om jag har tur. Och så tar väl budfirman några dagar på sig att skicka ut den till mig. Räknar man ihop det där blir det några veckor. Och några veckor funkar inte för mig. Mitt jobb är min dator. Istället förhandlade jag mig till ett byte. Imorgon ska jag bara få Computer City att förstå det också.

Datorhaveri tar energi. Och nu när man lyckats spara innehållet känns det som en riktig urladdning. Jag känner mig lika lycklig som efter ett tufft träningspass. Mitt tänkta body pumppass hann jag inte med (då stod jag hos min räddare i nöden på Tricom), och det blir ingen annan träning ikväll heller. Istället blir det "Du är vad du äter" och sedan favoriten "Criminal minds".

På vägen hem, med lyckoruset som en aura över mig, sprang jag förbi Lidl vid Fridhemsplan. Vanlig kesella blir både dyrt och trist i längden och Sofy har tidigare tipsat om Lidls variant. Jag har för mig att tipset var något som heter "Milbona", men idag fanns bara Linessa. Ja, vi pratar fortfarande kvarg och inte deltagare från Jerry Springer.

Linessa smakade som en riktig god, tjock yoghurt - men den innehåller mindre protein och mer kolhydrater än just kesella. Så riktigt fritt fram att äta är det inte, men det är det å andra sidan aldrig...



Näringsinnehåll Lättkesella (per 100 gram):

Energi: 75.5 kcal
Protein: 12.7 gram
Fett: 1 gram
Kolhydrater: 3.7 gram

Näringsinnehåll Linessa (per 100 gram):
Energi: 87 kcal
Protein: 6.2 gram
Fett: 0.2 gram
Kolhydrater: 15.2 gram

Om jag inte har fel är Milbona mer likt Kesella... så jag får kolla upp fler Lidlaffärer helt enkelt!

8 kommentarer:

Dunceor sa...

Min laptops hårddisk rasa också för några veckor så jag fick lämna in den. Tre veckor nu och inte ett ljud från dem. Så jag förstår hur du känner men jag har förvisso min jobblaptop då istället då jag klarar mig =)

Rätt stor skillnad på dem två, halva delen protein. Inget jag heller tycker om, ännu igen, smakar för mycket mjölk =)

Karin sa...

Bra att du fick ordning på datorproblemen! Träna hinner du göra imorgon! =)
Kram

Anonym sa...

Tack för tipset om Resortac, bra sajt som jag inte hittat tidigare. Det ser ut att bli en långweekend i Whistler, så det rör sig bara om 2-3 nätter. Åker dit mot slutet av säsongen, i mitten av april. Jag kommer säkert med fler frågor senare när det närmar sig. :)

Slow-Eva sa...

Det är mer kolhydrater och mindre protein eftersom du köpte varianten med socker och frukt i. Det finns en naturell av samma märke. Jag har också blivit "ditlurad" och konkade senast igår hem 1,5kg kvarg från affären :)

Sofy sa...

Milbonan är som kesella näringsmässigt, om inte tillochmed snäppet "bättre".

Linesan är juste som lite extra mellanmål då och då tycker jag...Idag hjar jag blandat passion/peachvaraianten med minikeso att ha till mina pannkakor!

HÄRLIGT att du fick ordning på datorinnehållet, vilken lättnad! Jag håller tummarna för att du får en s´plirrans ny en! kramen

Karin sa...

Hallå Puma,
Jag känner ja behöver peppas och ladda lite inför helgen, eller vad säger du?
Ses vi ikväll (intervallerna)?
Kram!

Erika sa...

Vad tröttsamt det är alltså när tekniken inte fungerar, men ack så skönt när man får till det igen!

Jag tycker kesella är supergott men har jättesvårt för keso, måste vara konstistensen. Brukar köpa kesella vanilj när jag ska göra en "nyttigare" efterrätt men har aldrig tagit reda på hur nyttig den är egentligen...

Puma sa...

Dunceor:
Ja, irriterande. Min jobblaptop är tyvärr detsamma som min privata laptop.

Nike:
Japp.

MS:
Ja det är bara att fråga :-) Åh, april - har ni lyckats tajma in det med tellusfestivalen?

Evasleva:
Japp, antog det jag också. Naturellen fanns inte där igår. Typiskt. Ska leta rätt på Milbona istället.

Sofy:
Min favorit är vaniljen. Fruktansvärt god och långt mycket bättre än kesellavaniljen.

Nike:
Ja för fasen!!!!!

Erika:
Ja, man betalar dyra pengar för nåt som inte fungerar - och nåt som inte antas fungera ett helt år heller. Det är riktigt dåligt. Ok om man kunde fixa till problemet på en dag men det går tydligen inte.
Jag åt keso senast till frukost. Tycker det är SÅ gott men som sagt, smaken är som baken. :-)