26 februari 2008

Tis 26 feb: Magträning på Pilatesboll

Jag är nästan glad. Det måste firas på bollen!

Trimmad mage

Förut hade jag en snygg mage. Långt ifrån ett stramt sexpack visserligen. Men en mage som jag var nöjd med, som passade min kropp. Nu är den mest degig. Och mest i vägen.

Efter att ha pratat med HP-supporten, bevisat för dem att min garantitid inte alls gått ut som de hävdade, och sedan lagt order på några skivor som ska återuppliva datorn (även om allt på den är borta) kände jag mig glad i hågen. Lite naivt fjäderlätt (allt innehåll på datorn är ju trots allt borta).

Idag är det vilodag men eftersom jag inte ansträngt magen på länge (tydligen är magen så pass stark att den håller för rätt mycket löpning) så var det med blida ögon jag tittade bort mot pilatesbollen efter HP-samtalet.

Det ryktades att Britney Spears gjorde 100 (eller var det 1000?) sit-ups om dagen när hon var i sitt esse. Jag är glad om jag gör 100 idag. Kanske 100 varannan dag eller var tredje är en bra målsättning? På pilatesboll. Inte bara med fötterna i golvet - utan med fötterna på en bänk, mot väggen eller mellan ribborna på sådan där gymnastikskoleklättervägg. För oj oj vad just den skillnaden gjorde just det - skillnad!



När man har gott om plats på gymmet kan jag tänka mig att den här funkar också:

20 kommentarer:

Susanna sa...

Ser att du lagt in lite fler vilodagar på sistone. Bra jobbat! Kan vara tråkigt, men är nog väldigt viktigt.

Anonym sa...

märkte igår att jag behöver träna magen. både inför gbg-varvet och maran, men också för beach 2008. får nog ta och börja med lite magövningar igen (eller börja med magövningar överhuvudtaget!)

Puma sa...

Susanna:
Ja, men det är nog mer pga av omständigheterna än ett aktivt val. Min målsättning är 2 dagar träning, 1 dag vila och det tycker jag att jag hållt rätt bra. :-) Bra att du håller koll på mig!

Grabben:
Ja det behöver du!!

Anonym sa...

Hej! Håller på och slå mig fram i pulsklockedjungeln vilket är lättare sagt än gjort. Är sugen på någon med en fotpod så jag kan se hur långt jag sprungit. Tänkte bara höra om du har tips på någon bra som mäter hyffsat exakt? Känns som att det finns alldeles för många att välja på där ute *förvirrad*

Puma sa...

Emelie:
svar finns på din blogg :-)

Anonym sa...

Ja, träna magen på boll är väldigt effektivt. Man ser rätt skojig ut i gymmet också! :-)

Anonym sa...

Tack för infot! Om jag ska hålla mig på en rimlig prisnivå så ligger valet just nu (det skiftar hela tiden efterhand som jag söker fakta) mellan en Polar rs200sd eller en garmin forerunner 305. Garmins gps verkar bättre än fotpod men så verkar också själva klockan vara betydligt fulare och klumpigare än polar. Vilket dilemma. Jag lär aldrig kunna sova ikväll =)

Anonym sa...

Dom flesta som gör tokmånga situps fuskar ju bara och flexar höftböjarna.

Du som är expert på Whistler, har du nåt tips om bra & billigt boende där? Har kollat hotellpriser och det mesta var ju svindyrt.

Hedda Snille sa...

Angående Hallandsleden - svårt att berätta mer, får nog helt enkelt bara upplevas! Men har du hört talas om detta? www.prinsensminne.se ! Halvmarathon eller milen längs - just - det - Prins Berils stig!

Karin sa...

Har du en egen boll hemma? Lyx! =) Vi ses ikväll på spinningen! Ska bli kul!

Dunceor sa...

Vi har en pilates-boll hemma men den behöver pumpas, undra om man kan göra det själv på något enkelt sätt =)

Slow-Eva sa...

Att träna magen varje dag verkar ju bara korkat. Varifrån har detta kommit att just magmusklerna inte skulle behöva vila mellan passen? Så som alla andra muskler måste.

situps på boll brukar vara effektivt tycker jag. bra variation. Jag förstår dock inte de som sätter upp fötterna på en bänk. är inte just idén att det ska vara lite instabilt så att fler småmuskler måste jobba med att stabilisera. eller är det jag som fattat fel?

oj vad långt det blev :)

Anonym sa...

Hey hey hey, passa lite på den övningen som är på bilden! Hon släpper ju svanken på första bilden, och det ska du absolut inte göra! Sätt istället bollen mellan fötterna, håll benen i 90 grader, och sänk långsamt benen med svanken kvar i golvet. Så fort du inte orkar hålla emot så svanken går upp, lyfter du benen igen och börjar om.
Det är en bra magövning.

Anonym sa...

ja du, det här med datorer verkar vara en fluga just nu. Har fler kompisar vars datorer kraschat de närmaste två veckorna... =/

Karin sa...

Coolt med egen pilatesboll. Har funderat på att skaffa mig en, har du något tips på bollmärke?

Anonym sa...

Hallå där!
Var på Pias spinning idag och det var roligt att se både dig och Nilla IRL, två bloggkändisar :) (har följt din blogg nu ett tag). Iaf, jag har läst om dina datorproblem och såg även när ni två försökte få igång den i omklädningsrummet och IT-teknikern i mig kan inte hjälpa att fråga hur det gick? Om HP-supporten nu säger att allt som behövs är några recoveryskivor så låter det inte som att hårddisken har pajat. Om du ser hårddisken i Biosen (du trycker F11 eller F12 eller vad det är när du startar upp datorn) så kan det finnas en lite chans att med lite meck kunna föra över filerna till typ en extern hårddisk eller ngt.

/Sköldpaddan

Puma sa...

Elin:
Ja, kanske därför det inte bör vara så fullt heller... :-)

Emelie:
Livet är svårt... haha. Har du blivit nå klokare?

MS:
Oj oj, shit vad svårt. Vi hyrde en lägenhet via en site... "resortac" tror jag den hette. Fanns lite olika prisklasser där men inget är ju billigt direkt. Jag kan tänka mig att det är billigare att hyra något i Creekside (liftar/backar går dit också och bussförbindelserna är bra). Gratistidningen Pique har nog en nätversion där folk hyr ut rum/lägenheter så googla det också. Jag bodde billigt en gång på ett skumt hotell i just creekside men vete sjutton vad det hetter, eller om det ens finns kvar... hur länge är ni borta?

hedda snille:
Jajamen, trodde de lagt ner den tävlingen dock?

Nike:
Nä inte i min lilla lya, men hos mamma och pappa... ;-)

Dunceor:
Ja du får väl prova... ta med den till macken kanske?

Evasleva:
Jag tycker det känns vingligare med fötterna på bänk/vägg faktiskt... och därmed jobbigare.

Cia:
Mycket bra kommentar - kände det själv och försökte att inte gå ner lika långt som till golvet, men jag ska prova ditt sätt istället!!

Funrun:
Epidemi... :-(

Karin:
Sorry, på den biten är jag helt borta...

Anonym:
Men - du skulle ju sagt hej! :-) Vad tyckte du om spinningpasset? Ja vi lyckades få nåt att hända innan batteriet dog. Imorgon tar jag den till nån fixare för att se om han kan få ut infon. Att HP skickar skivor är tydligen ett standardsvar till alla vars datorer inte funkar. Jäkligt dumt eftersom det tar sån tid! Det stod ju "operating system not found" men som du sa kom vi in i Biosen (jag ver verkligen inte vad jag pratar om här men jag tror det var så iaf) så jag håller tummarna. Jag fattar fortfarande inte vad det fick datorn att dö. Om det var nån DLL-fil eller vad det nu heter som försvann när jag installerade och avinstallerade Telia Connect typ 10 gånger för att det krånglade i samband med att jag hade Panda antivirus installerad? Men ska man inte kunna avinstallera program på datorn enligt anvisningar? Det i sig verkar ju sjukt. Datorer gör mig frustrerad. Vi pratar inte samma språk och jag har alltid otur. Och jag kan för allt i världen inte acceptera att det ska ta sån tid med supporten - 10 dagar för att få skivor skickade? Puckat! Sådär, nu har jag fått skriva av mig. Tack för att du lyssnade. Och du, kom ihåg att heja nästa gång!! :-D

Anonym sa...

Lovar att säga hej nästa gång :)

Angående datorer (är mitt leverbröd om dagarna) så strular de alltid förr eller senare, punkt! Det behöver inte nödvändigtvis vara relaterat till det du försökte installera/avinstallera, men det låter helt enkelt som att Windows fått krupp. Om datorn bara identifierar hårddisken i biosen (som jag beskrev tidigare) så kan man förhoppningsvis liksom gå runt Windows och komma åt filerna "bakvägen". Hoppas det löser sig för dig! Vet hur knäckande det är att förlora massa viktiga grejor!

Angående Pias pass fick jag mjölksyra redan på tredje intervallen på 30/20 omgången, vaggade ut från salen. :) Förstår inte hur ni orkade köra ett 75 minuters pass direkt efter! Pia är verkligen en suverän instruktör. Har tre favvisar: Pia, Glenn (på hötorget) samt Lina på Zenit (kör bla CyPuls).

//Sköldpaddan

Puma sa...

Sköldpaddan (nu känner jag igen dig, ja ditt alias alltså):
Aha, låter ju lovande! Kanske jag ska gå till dig istället för datastället jag är på väg till (imorgon)? Kan jag lita på den här datorn igen om jag fixar om Windowsen eller måste jag skaffa ny dator?

Jag tycker också Glenn är bra. Brukar du köra hans tisdags- eller torsdagspass? Lina (med dreads?) har jag kört för nån enstaka gång bara. Men Pia är oslagbar. :-) Fast, Andreas är också bra. I början var jag både trött och obekväm (sadeln skaver...) men sen kommer man igen fast man inte tror det... testa så får du se. ;-)

Anonym sa...

Jag brukar köra Glenns tisdagspass. Har testat nu att köra hans Cy + Cy30 så jag iaf kommer upp i 90 min. Så en vacker dag kanske jag vågar mig på dubbla Pia pass! Angående sadlarna så har jag nyss insett att de kommer i olika storlekar och mjukhetsgrader!

Klart jag kan ta mig en titt på datorn om det inte löser sig. I värsta fall kan jag inte fixa det :) Är hårdvaran OK så är det bara att formatera om alltet med ett nytt windows (efter att ha gjort eventuell räddningsaktion först dvs) så borde det vara ok. Säg till om du vill ha hjälp så tar jag med mig mitt "fixar"kit till gymmet nästa gång ;)

//Sköldpaddan