26 februari 2008

Bra träningsmusik

Det sägs att dofter ska ha en oerhörd förmåga att väcka minnen. Musik gör det också. Särskilt låtar jag tränat till.

Bra träningsmusik

Det finns mycket bra träningsmusik jag glömt. Inte för att den varit dålig. Mest för att det kommit så mycket ny musik. Men det som göms i snö kommer upp i tö... eller ja, på YouTube i alla fall.

1. Flipsyde

Jag upptäckte Flipsyde genom min då typ 14-åriga lillebror. Då var jag mycket ute vid Hellasgården och sprang deras milspår (terräng). I bilen på vägen dit spelade jag låtar som Someday, Angel, Time, US History och Skippin Stones. Ljudnivån på högsta möjliga såklart.

Just Someday blev min favorit att länga löpsteget till. Den är inte uppbeat, men den har "det där" - draget:2. Kelis

Kelis är mer än bara bruden i den enerverande Milkshakelåten. För mig är Kelis Kanada. Det var Kelis och jag som jag joggade runt på linjalraka gator i villaområdena strax utanför Toronto under dryga halvåret. Tappade bort mig själv mellan förnäma hus med snygga brevlådor. Det var ju tur att jag inte var ensam, att Kelis fanns med. Speciellt låten Caught Out There där versen "I hate you so much right now" känns befriande skön att löpa bort frustrationen till:3. Rocky Theme Song

Det finns en mängd varianter på "Rockylåtarna" ("Gonna fly now"). Den bästa versionen av dem alla finns såklart på min dator som dog häromdagen. Det är också just Gonna Fly Now (en version liknande denna, fast utan sång) som inleder många av de säljkurser som arrangeras av företaget jag jobbar för.4. Sean Paul

Förutom att Sean Paul spelades om och om igen på dansgolven i Whistler, Kanada, när jag bodde där så följde han ofta med mig hem på kvällarna när jag varit ute och sprungit. Jag bodde halvvägs uppe på berget och löpturen slutade därför alltid obarmhärtligt med tre kilometer uppför. Låtar som Get Busy, Ever Blazing (fast den hade jag bara halva låten på eftersom nedladdningen gick fel...) och We Be Burning. Egentligen kunde de vara en och samma låt - de låter ju likadant:5. Westlife

Jag vet. Det är pinsamt. Men det är i alla fall över nu - tiden då jag gillade Westlife (runt år 2000). Jag tyckte verkligen att de funkade att springa till. Låtar som Swear it again, World of Our Own, och Queen Of My Heart fick liksom benen att pinna på. Och... jag måste erkänna, en bit av mig tycker fortfarande att vissa av deras låtar är helt ok.Vad sägs om Total Eclipse of My Heart i ny tappning:


6 kommentarer:

Susanna sa...

Just Someday med Flipside tycker jag också är en av de mest peppande låtarna som finns. Texten gör att man verkligen vill ta ut sig och bli bäst. Underbar låt. Bra att du påminde mig om den, nu ska jag genast lägga in den i mp3n och ha vid nästa intervallpass!

Anonym sa...

åh vad glad jag blir av att läsa om någon som också vet vad riktig träningsglädje är, & hur härligt det är att ta ut sig :D & hur peppande musiken är..
du hade nog varit den ultimata träningspolarn ! :)

kram på dig

Em Löfgren sa...

håller med som sean paul och kelis!!! grymt bra till träning!!

Puma sa...

Susanna:
Ja, texten är bra - och man kan absolut aplicera den på sig själv just när man springer!! Hr du fler Flipsydelåtar som är lika bra? Har för mig att det finns en låt som heter just Flipsyde som är bra också?

Menmalin:
Visst är det underbart. Kram på dig själv!

Emliscious:
Japp. :-) Shit vad mycket bra träningsmusik det finns!! Man ska bara komma ihåg allt, det är nog det som är problemet...

Anonym sa...

jag har massor med bra träningsmusik på lager....vill ni ha bra tips är det bara att höra av sig....kan vara er personliga tränings-dj...:)

Anonym sa...

Eye of the tiger - den ultimata träningslåten. Piggnar man inte till av den är det infektionsvarning :D