04 september 2007

Tis 4 sep: Morgonspinning - en mental makeover!

Efter min lugna lilla vilodag igår var jag full av energi imorse. Det var nästan (men bara nästan) lätt att gå upp!

Igår

Det var skönt och lite konstigt med en lugn dag igår. Det var ju måndag. Och måndagar brukar innebära fullt ös medvetslös på gymmet. Men jag var bara där och körde lite styrketräning... fast sedan, på kvällen efter Top Model och CSI, gick jag ut på en liten kvällsrunda. 5km. Var ju tvungen att lufta benen lite...

Imorse

Det är aldrig lätt att gå upp på morgonen för att morgonträna. Men vissa dagar är lite mindre svåra än andra. Imorse gick det rätt ok.

Fast... jag höll på att göra en Sanna Kallur. Jag höll på att missa träningen med bara några ynka få minuter. För när jag kom fram till T-banan stod det att nästa tåg gick först om sju minuter. Sju minuter! Det är ju en evighet på morgonen när man har bråttom och passet börjar om en kvart. Väl på gymmet var det kö för att komma in och någon stod och bråkade med receptionisten för att hon inte fick plats på ett yogapass.

Mental Makeover


Det var Terese som körde imorse. Jag tror hon bor på gymmet - i hemlighet. För när jag var på SATS Hötorget igår så hade hon Body Pumppasset och ikväll sa hon att hon också skulle vara på gymmet...

Passet var hur bra som helst trots att hon körde med de obligatoriska SATS-skivorna. Men jag kan inte låta bli att fundera på vad som skulle hända om en instruktör skulle försova sig. Det är ju inte som om man kan ringa och förvarna om det...

Det är ganska mycket jag hinner fundera på under passets gång. Jag kom till exempel också på att ett morgonspinningpass (eller morgonträning i allmänhet) är som en makeover. Fast en mental sådan.

För man sussar ju ganska skönt på sin kudde tills klockan ringer så där ociviliserat tidigt. Långsamt, långsamt vaknar man till liv fast man liksom inte riktigt vill. Och det är mörkt och kallt ute. Och man är seg och släpig och inte alls sugen på att sitta på en hård sadel och svettas och vara pigg och vaken. Motvilligt, motvilligt tar man sig till gymmet. Men där, någonstans på vägen, så händer något. Det börjar vända. Långsamt, men säkert. Och sedan på passet, ja då är det som om hela kroppen gör en tväromvändning och blir alldeles full av liv och glöd och man kör för glatta livet och tackar sin envishet för att man faktiskt gick upp och ångrar det inte alls för allt i livet. Till sist, efter passet när man är skönt trött och lycklig, ja... då känns det som om man har genomgått en mental makeover.

Före- och efterbilder från morgonens mentala makeover (dvs morgonträning)


Dagen

Nu är jag på jobbet. Käkar en rätt ok 7-11-frukost och har hängt upp mina träningskläder för att torka i en avskild vrå här på kontoret. Väskan är fortfarande full dock - med en ny laddning kläder inför kvällens spinningpass. Vem sa att träningsdagen var över?

10 kommentarer:

Anonym sa...

bra blogg du har! =)

Puma sa...

Filibabba:
Tack! :-)

Anonym sa...

duktig du är som tar dig upp fast det är trögt!! hur dags går de där morgonpassen egentligen!? jag har funtat på att börja röra på mig lite innan jobbet, inte riktigt orkat tagit tag i det ännu undanflykter undanflykter*! ;)

Puma sa...

Emelie:
Själva grejen är liksom att man känner sig så jäkla duktig själv, så man får ju en sådan energikick av bara det! (Passet brukar starta antingen 6.30 eller 6.45, men man måste vara där senast 10 min innan för att få sin biljett... och så ska man ju ta sig dit också... fast, jättetidigt är det ju inte... ) Prova att gå ut och gå någon morgon, det är värsta kicken!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

E det 17:30 på hötorget som gäller ikväll?

Anonym sa...

Vilken Skillnad på före och efter bilderna!! ;-) Bra jobbat!!

Jag älskar morgonträning, fast bara när jag väl kommit fram till gymmet. Varenda gång jag ska i väg och klockan ringer tidigt tidigt, så ser jag mig själ i spegeln och skakar på huvudet och tänker att jag inte är riktigt klok....Men sedan. WOW. Jag har också en "make-over" de dagar jag är i väg. Lever på rushen hela dagen. :-)

Terese sa...

Hej vännen! Som instruktör kan man inte försova sig. Därför ställer jag två klockor varje natt. Fast så är jag ju lite paranoid också :-)

Men jag vet om att det har hänt att folk har försovit sig. Har inget exempel med någon instruktör - men receptionisten på ett av Sats-gymmen har försovit sig ett par gånger - tyvärr på morgnar då det skulle vara cykel. Så ett fyrtiotal irriterade personer inklusive en instruktör (inte jag) fick vänta trettio minuter innan de fick komma in. Så kan det gå!

Anonym sa...

Bra tränat!! Visst är morgonträning härligt? :) Jag älskar det!!

Anonym sa...

Spinning på morgonen vettetusan om jag fixat... hur mycket jag än gillar spinning så tror jag att jag hade svimmat på morgonen faktiskt, men det är kanske en vanesak. Jag tycker du gör det bra iaf! :)

Puma sa...

Ofelia:
Det är PRECIS så jag känner!!

Terese:
Det är bra att du är duktig så att vi inte behöver stå där och vänta. Men alla försover vi ju oss ibland liksom... fast kanske oftare deltagare än instruktörer. För även om jag ogärna går upp på morgnarna var ju även jag uppe i ottan när jag var skidlärare. Fast det har jag helt glömt bort... (och inte försov jag mig heller. Det fanns liksom inte på världskartan. Men det gör det nu. Haha)

Ebba:
Ja det är underbart - speciellt efteråt!

Prralin:
...testa! ;-)