22 november 2007

Kolhydratssug

Snälla nån, ge mig en kolhydrat!

Kolhydratssug

Jag är så sugen på kolhydrater. Jag känner mig som en uttorkad svamp som bara vill bli doppad i kolisar så att jag kan suga åt mig lite.


Jag håller med det du förmodligen tänker just nu. Liknelsen ovan är lite knäpp. Den är inte den bästa. Men jag känner mig faktiskt som en hungrig svamp.

Jag kan tänka mig två orsaker. Antingen har det med hormoner att göra. Eller så är det så att jag inte åt så mycket ordentligt i kolhydratsväg efter träningen igår. Jag är oerhört medveten om hur viktigt det är med mat efter träning för återhämtningens skull. Men det var så fullt i TV-tablån igår kväll så det jag gjorde under de korta reklampauserna var att mixa mig själv två Double Pro-proteindrinkar på sojamjölk. Mixade med en banan i varje också, för att göra det hela lite bättre. Sedan blev det inte mer i matväg. För vips var klockan Seinfeldtid och efter det måste jag sova för att orka upp nästa morgon.

Vad beror kolhydratssug (ej att förväxla med sötsug) på?

Uppdatering

Sökte lite mer på mitt älskade hatade PCO(S)-tillstånd och läser att det är typiskt med kolhydratsug när man har PCO(S). Jaha. Då vet man det också. Man ska veta att man lever.

Ikväll ska jag leva förresten! Ska dansa och PT-cirkla. Yey!

3 kommentarer:

Anonym sa...

dansa?? vad skoj!

Anonym sa...

Bra fråga. Varför är man just sugen på kolhydrater, varför blir man så sällan rå-sugen på morot eller skinka? Förmodligen för att det är den bästa energiformen för kroppen? Enklare att använda än både fett och protein. Hjärnans bränsle, därför finns det en massa belöningsystem kopplat till kolhydrater. Det är vad jag *tror* men jag är inte riktigt säker.
Kolhydrater = sockerart
Sockersug=kolhydratsug

Hur äter du nu? Äter du långsamma kolisar, eller försöker du dra ner på dem?

Puma sa...

Bille:
Ja det var roligt, även om jag inte är någon stjärna in the making.

Ofelia:
Klok kommentar. Kolhydratsug är ju sockersug som du säger. Det jag menade var att det inte var något sötsug jag hade. :-) Inget jag-måste-ha-godis alltså. Mer, jag måste ha en smörgås.

Först när jag fick rådet att jag skulle köra GI tänkte jag "ja det måste jag testa". Men jag har ju kommit fram till att jag har i stort sett aldrig ätit produkter som inte heter något med fullkorn. All min pasta är och har alltid varit fullkorn. Likaså brödet och havregrynen och allt annat man kan tänkas komma på. GI handlar ju inte om att INTE äta pasta, ris etc. Men att välja fullkorn. Vilket jag ju alltid gjort. På kvällarna försöker jag dock undvika rena kolhdydratskällor som ris, pasta etc. Det ger mig SÖTsug så det smäller om det. Men det är klart att det inte går att undvika kolisar. De finns ju i allt. Från mjölk till broccoli. Jag tycker avvägningen med kolisar är svår. Jag behöver ju faktiskt dem för min träning också...

Hur gör du?