22 november 2007

Tor 22 nov: Dansträning och PT-cirkel

Idag tog jag mig an lite annorlunda träning.

Dans

Det är inte ofta jag dansar. Jag är nämligen inte särskilt bra på det. Jag är inte den yviga och snabba typen. Jag är mer tyst i mina rörelser. Och långsam. Oavsett vad jag gör. Det är bara att glömma So You Think You Can Dance för min del alltså.


Men jag tycker faktiskt att dans är kul. Att titta på. Som träningsform känns det lite ineffektivt för min del. Mer vardagsmotion än intensivträning. Eller uppvärmning.

PT-Cirkel

Dansen blev min uppvärmning idag, och följdes av en timma PT-cirkel med en riktig hurtbulleinstruktör.

PT-cirkeln är något jag ser på med skräckblandad förtjusning. Stationerna består av styrketräning eller explosiv konditionsträning. Styrkan går bra. Men det explosiva är jobbigt. Det är jobbigt att hoppa långa grodhopp med en massa extrakilon. Det är jobbigt att hoppa så långa enfotahopp man kan med en massa extrakilon. Och det är jobbigt att köra rotationshopp på balansstepbräda med en massa extrakilon. Men eftersom jag inte vill vara sämre än någon annan tar jag i tills jag storknar. Vilket i och för sig bara är bra för mig själv. Så jag antar att jag gnäller om ingenting.

PT-cirkeln kan vara en bra ingrediens i ett varierat träningsupplägg. Det är bra spänst, explosivitets- och rörlighetsträning (vilket jag absolut behöver). Helst ska man ha en bra träningskamrat med sig så att man sporrar varandra. Främlingar i all ära, men de vågar man inte skrika på. Så som jag skriker på Nilla. Eller grabben.

Summa summarum

2x20 minuters snabbpromenad till och från gymmet + 45 minuter dans + 55 minuter PT-cirkel =140 minuter träning. 1100 kalorier. Maxpulsnotering på 86% av max. Genomsnittlig puls på 63% av max (jäkligt lågt, men jag stängde inte av klockan mellan passen eller under/efter/innan uppvärmning).

5 kommentarer:

Anonym sa...

PT-cirkel lät intensivt!
Morotssoppa, låter inge gott! Men det är säkert det eftersom flera rekommenderar den!! :-) Ska testas.

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Du e cool du tjejen, å nästa gång stannar jag kvar! Det kändes ju så tråkigt att gå därifrån när det roliga skulle börja! Å då lovar jag dig att då får du skrika så mycket du vill!

löpningseufori sa...

spännande med ny och annorlund träning. det är härligt med utmaningar. blev lite sugen på att prova ett danspass :)

Anonym sa...

Jag har dansat streetfunk "i mitt tidigare liv"... Grymt rolig träning och grymt jobbigt... Kanske borde börja med det igen!

Anonym sa...

Kom och dansa med mig så ska du få svettas!!! (Å sen kör vi cirkelträning...) ;-)
ps. Se det positiva: Tänk vilka starka ben du får med extravikt...