21 november 2007

Ons 21 nov: Morgonträning

Att morgonstund har guld i mun har jag skrivit förut. Men inte såg jag till någon jäkla guldkant att grabba tag i imorse inte.

Morgonstund

Telefonlarmet ringer klockan 05.50. Jag vaknar på direkten. Inte för att jag är pigg, alert och för att träningsglädjen sprudlar i benen. Utan mest för att jag strategiskt lagt telefonen långt bort från sängen och att jag är fullkomligt allergisk mot det telefonlarm jag valt. Det är en effektiv strategi för att komma upp trots att man egentligen inte vill.

Men jag är trött. Det var bara fem timmar tidigare jag somnade. Efter att ha bitit på naglarna rejält under filmen The negotiator.

Jag har gott om tid. Tycker jag nu i alla fall. Coreträningen på SATS Stureplan börjar först klockan 07.00 så jag anser mig ha tid att gå runt och drälla och bre mig en morgonsmörgås med både leverpastej och två prydliga rader med smörgåsgurka. Piffigt värre.

Helt plötsligt har jag inte så jäklans gott om tid längre. Klockan tickar och går och visar 06.35 och jag har inte kommit utanför ytterdörren än.

Jag har flyt med tunnelbanan, behöver bara vänta två minuter, men förirrar mig på Östermalms tunnelbanestation och går av misstag upp i en uppgång som ligger långt bort i tjotahejti jämfört med gymmet.


Men jag hinner. Det är lugnt. På något sätt lyckas jag till och med få tio minuter till godo innan passet börjar. Lägligt nog hinner jag och träningstrogna Nilla med en del snicksnack.

Morgonträning

Jag börjar kunna coreprogrammet nu. Vet vilka rörelser jag gillar och vilka jag... inte gillar. Jag älskar crunchesövningarna. De raka och de sneda och de riktigt långsamma.

Cyklandet och paddlandet gillar jag inte alls. När man ligger och ska göra saker med benen för att träna magen så får jag ont i höftböjarmuskelområdet. Jag gör fel, det förstår jag, men jag förstår inte vad? (Tips mottages tacksamt). Jag har för övrigt inte sett någon instruktör göra så snygga paddelövningar som morgonens instruktör Therese.

Efter coren lägger jag beslag på ett rullband framför en TV som visar ett morgonradio-slash-TV-program som gästas av onödiga Josefine Craaford och duktiga kock-Leila (kolla in henne på TV4+ imorgon!).

20 minuters pulshöjning på löpband går bra. Benen springer på. Motsätter sig inte farten. Jag gillar min fartleksrutin. Det är dags att utöka tiden så att det blir längre nu! Avslutar 10 minuter på cykel eftersom det är så trångt i omklädningsrummet.

Morgonfika

Går uppför regndisiga Kungsgatan mot jobbet i min nya mysiga och supervarma Houdinihoodie. Slinker in på Waynes och lyxar till det med take awayfrukost. En nyttig fralla och en hasselnötslatte. Att köpa take awayfrukost på café får mig att känna mig som om jag är utomlands. Härligt - speciellt efter en träningsmorgon!

8 kommentarer:

Ingela sa...

Vad härligt det låter!! Duktig du var som kom upp och kom iväg på passet. Smart strategi att lägga mobilen långt bort från sängen - då måste man upp!

Terese sa...

Snygga paddelövningar. Jag får lägga till det till min meritlista :-)

Fokusera ännu mer på magen så brukar spänningen i höftböjarna släppa lite. Annars är det bara att nöta på. Magen jobbar ju även om det känns mest i höftböjarna.

Anonym sa...

Hej Puma!
Läser din blogg varje dag (eller ärligt några gånger om dagen:P) himla rolig läsning och du har sån otrolig motivation. Läser bloggen för att få lite peppning :o)
Nu har jag startat en egen blogg och jag tänkte höra om jag kunde få länka till din blogg där?
/EMi

Puma sa...

Ingela:
Ja, den enda strategin som funkar! Haha.

Terese:
Ja det tycker jag att du ska göra!
Tack för fokustips - ska försöka.

Emi:
Roligt att du kommer hit så ofta! Javisst får du länka! Vad har du för adress till din nya blogg?

Anonym sa...

Min adress är www.metrobloggen.se/hemligblogg

Anonym sa...

Härligt morgonpass! Imorgon ska jag på Spinning/Core. Core är verkligen grymt för magen :)

Anonym sa...

låter som en riiiiktigt härlig morgon...förrutom då att behöva gå upp så tidigt! :-)

Anonym sa...

mmmm... take-away kaffe e härlit. brukar åxå ta en sån om jag e till storstan. utmärkt att dricka på tåget...