22 november 2007

Träningsläger

Igår hämtade jag mina nya och nyvallade längdskidor. Om precis en vecka invigs de!


Lätta skidor

Jag är van vid att skidor väger. Mycket. Men att hämta upp mina nya (jäkligt långa) längdlagg och ta med dem på tunnelbanan hem var som att gå runt med en påse bomull. En väldigt lång påse bomull. Längdskidor väger ju ingenting!

Grabben var snabb med att ställa dem uppe på vinden. Där står också allt annat han tycker att vi inte behöver inom en veckas tid. Så är det att bo i en minilägenhet.

Träningsläger med Staffan Larsson

Om en vecka åker jag och "Coola Karin" på träningsläger. Jag är alldeles nervös. Det var så länge sedan jag var på sådana ambitiösa tillställningar.

Som om det inte var nog. Vi ska på läger med självaste Staffan Larsson i Mora.

För att vara ärlig vet jag inte riktigt vem Staffan Larsson är. Visst låter namnet väldigt bekant, och visst har jag alltid kollat på Vasaloppet från sängen på februarisöndagarna. Men det är inte så att jag råpluggar eliten.

Därför berättade grabben (som naturligtvis har koll på sådant) passionerat igår om Staffan Larsson. Hur han en gång inför Vasaloppet var skadad och inte fick böja ena knät och därför inte kunde diagonallöpa (alltså åka som man åker i Vasaloppet). Men han ställde upp ändå. Och stakade sig hela vägen in till mål! 90 kilometer stakning! Med stor inlevelse berättade grabben hur Staffan Larsson naturligtvis också var tvungen att staka sig uppför de brantaste backarna - vilket är svårt eftersom man lätt åker bakåt mellan stavtagen. Grabben avslutade med att deklarera att Staffan Larsson är en hjälte.

Tricepsträning

Jag måste också se till att ha stakningsförutsättningar. Inte för att jag planerar att staka mig fram i 90 kilometer. Men ändå.

Elin berättade att hennes Vasaloppspappa använde ett gummiband som han fäste i väggen och simulerade stakningsövningar med. Grabben berättar att så har han också gjort. Att han till och mer har ett band. På vinden. Fast var på vinden vet han inte. Så jag tänker köpa mig ett nytt.

Det finns bara ett problem. Jag vet inte var eller hur jag ska sätta upp det. Förslag?

10 kommentarer:

Anonym sa...

hmm beror väl på hur hårt du tänker dra!! runt en dörr?? om du inte drar ner den då!? hihi!! äh ärligt, sånt där kan jag inget om! har ju vintersportsfobi ;) låter skoj med träningsläger dock!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Men du... det finns ju sånna där redskap för nån hundring eller två som man kan sätta i dörrenoch kan träna allt från ben till armar på... ett sånt måste va perfekt eftersom du då inte böehöver göra några hål... kanske nått att titta efter i helgen?!?!

Anonym sa...

jag med! den där lingongrädden såg så himla god ut ;)

Anonym sa...

Jag googlade lite och hittade en tråd om Vasaloppsträning. Kanske kan vara nåt?!

http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=21293

Anonym sa...

http://www.e-health.se/traning/Vasaloppet_2008_-_borja_trana_nu_4021.html

Anonym sa...

http://www.puls.se/forums/thread.cfm?id=230771&forum=1037&topicid=230771

Äh, jag ska sluta bomba dig med länkar nu! :-)

Anonym sa...

https://www.kable.com/pub/oxgn/suball.asp

Gå in å kika där så ser du priserna på prenumerationer till bland annat utlandet (Sverige)... Sen har jag en sida med rabatter som du kan få om du ska prenumrera... Det gör tidningen lite billigare ändå... :)

Anonym sa...

Jag är så imponerad av din målsättning..! Stort lycka till på det stundande träningslägret. :)

Anna (Orka mera) sa...

Herrejäklar vad du peppar mig! Vill oxå! Måste bara övertala maken att hänga på så man har någon att prata med när man sörplar blåbärssoppa i Evertsberg...

Anonym sa...

inga problem att fästa dem i dörren.