21 november 2007

Ons 21 nov (forts.): Långjogg

Jag har laddat för ikväll hela veckan. Ända sedan jag bestämde att det inte skulle bli något dubbelspinningpass idag.

Långjogg

Jag skippade spinningen. Det är ju ingen Lance Armstrong jag ska bli. Jag vill ju bli en maralöpare! Då måste man ju fan ut och springa också.

Benen känns fortfarande lite tunga efter utfallsgången i söndags och måndags. För trötta för att köra högintensiva pass som backträning eller tempopass. Men perfekta för en långjogg i lugnt tempo med en medelpuls på 75% av max.

Det blev lagomt långt. I alla fall lagomt långt för att vara länge sedan jag sprang långpass (vilket var i september när jag sprang ett maravarv med "Coola Karin"). 90 ganska flacka minuter.

Det kändes lätt att springa. Förmodligen för att jag sprang väldigt långsamt. Men lättheten kändes kul. Och det är det som är poängen. Att det är kul.

Nästa steg får bli att öka farten på långpassen. Det är inga hiskeliga fartökningar vi snackar om. Trots allt är mitt mål inte kaxigare än att komma i mål runt 4.45 på maran. Och det är ju egentligen den fart jag springer i nu. Den fart som är jäkligt bekväm och som jag kan springa ner till Kina i. Ok, kanske inte riktigt. Men ändå.

Grabben

Grabben är mäkta stolt. Stolt för att han kommit ut och löptränat fyra dagar av fem. Det har nog inte hänt sedan i våras.

Hans mål är neråt 2.45 på maran (ja grabben, jag skriver ut det här så att du får lite press på dig). De må vara kaxigt eller skämtsamt, men han hävdar att efter de senaste passen är han i 1.30-form för halvmaran. Ja, vissa har ju löpargener...

Det som är bra är att han fått en kick av att springa i 3-timmarsgruppen på Team Stockholm Marathonträningarna och få snacka med andra med vilka han delar samma tidsmål.

Det är skönt att han fått tillbaka glöden. Jag har saknat den.

Det framgångsrika löparparet. I alla fall ena halvan. Till vänster.

Summa summarum

För idag: 150 träningsminutrar. 1400 kalorier. Genomsnittlig puls ca 75% av max.

9 kommentarer:

Optimist!! sa...

Vad duktiga ni är...jag önskar att jag tyckte att det var kul att springa, men tyvärr, det verkar så skönt att bara ge sig ut och jogga.

Anonym sa...

Vilka snyggingar! :-)

Du tar väldigt softa bilder. Hur gör du? Vad använder du för kamera?

Även om jag tar bilder orkar jag aldrig leta efter sladden för att tanka över dem. Jag ska skärpa till mig för det är ju mycket trevligare att läsa en blogg med bilder.

Anonym sa...

Låter ju trevligt det där med ett lite längre pass, kanske skulle ta och ge sig ut en sväng på fredag.

Lycka till båda två och hoppas ni klarar era mål! Själv ligger jag nog mellan era tidsmål, vore kul att förbättra min maradebut med en timme dvs under 3:35:21 ;)

löpningseufori sa...

härligt att du fått tillbaka löpargnistan och att långjoggen gick så bra!

Terese sa...

Du får gärna ta ut mig på en 90 min runda nån dag. Jag måste öka upp mina turer lite. Just nu springer jag ju bara på cirka 40-50 min, och det blir man ju ingen marathonlöperska för.

Anonym sa...

Härligt pass! Själv har jag svårt för att hålla igen så jag orkar längre än 45-60 minuter. Måste träna på det inför maran på löpbandet. Jag ska göra det. Visst gör du det också? Vi skulle egentligen göra det samma dag :)

Anonym sa...

Ingen löpning inplanerad. Det blir styrka idag, sedan åker vi i morrn bitti klockan 7. Det blir väl långpromenad i flyplanet med en rastlös 1-åring, antar jag.......

Jag tycker att dina bilder är väldigt fina. Nu måste jag absolut testa att mms:a bilder till datorn, har inte ens tänkt så långt!

Puma sa...

MD:
Om det inte är roligt ska man inte göra det. Fast löpningen har ju sina fördelar eftersom det är så "enkelt".

Elin:
Ja lite retushering fixar alla skavanker. haha! (svar fick du ju redan på resten av frågorna)

Berglund:
Lycka till du med! Långpass är sköna på ett ickeintensivt sätt.

Josefine:
Ja jag minns ju nu varför löpning är så fantastico!

Terese:
Javisst, bara vi håller oss till mitt tempo och inte ditt. För då tappar du mig halvvägs. Haha

Leen:
ja jag tycker vi bestämmer en dag!

Elin:
Hoppas det blir lite lugn i alla fall. Och att barnen får många leksaker av flygvärdinnorna... :-)

Terese sa...

Det är nog du som tappar mig ... :-)