06 november 2007

Lunch

Jag är en dålig människa. Jag orkar inte hålla på och mecka med matlådor.

Lunch


Lunchen är ett evigt gissel. Jag är för lat för att hålla på med matlådor. Därför köper jag min lunch. Jag försöker göra det bästa av det hela. Så fullkornspastasallad står ofta på mitt lunchbord.

Men. Man ska inte tro att en sallad är en sallad. Nej tyvärr är köpta sallader som finns på t.ex. Konsum mer än så. Idag blev det en couscoussallad med skaldjur, avokado och keso. Och smakförstärkare E621, arom, modiferad stärkelse, konserveringsmedel, stabiliseringsmedel E412, E415, konserveringsmedel E202, E211, E224, modifierad stärkelse E1422 och smakförstärkare E621. Trevligt va!


Dryck

Det debatteras flitigt om kranvatten vs flaskvatten. I senaste IForm vinner det kolsyrade flaskvattnet pluspoäng. Tidningen säger nämligen att det är bra att dricka kolsyrat vatten när man tränar mycket eftersom sältan behövs. Här på jobbet är kylen fulladdad med kolsyrad Loka... (samt en och annan Cola Light)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar mina egna matlådor mest emn det händer alltför ofta att det blir köpta varianter för mig också. Det borde inte bli så med tanke på studentekonomin som inte tål att tänjas på hur mycket som helst, dessutom är hemmagjort godast. Tycker jag. Jag antar att du väljer loka framför cola lighten i alla fall. Jag väljer kranvatten fram för lokan.

Anonym sa...

Glutamat och sötningsmedel i lightläsk borde förbjudas. Det är rent skadliga (och vanebildande) ämnen som vi stoppar i oss. Och om man tittar noga så finns glutamat i nästan allt. Det är hemskt!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Matlådor... du kan få några av mig om du vill! Jag torde ha rekord i antalet matlådor per dag här på mitt jobb! Det är ett evigt släpande tyvärr!
Men idag va det köpe låda från ICA! Orken fanns inte igår att ställa sig och laga mat! Undrar varför *skrattar*

Anonym sa...

MGK: WORD! Det kan inte sägas tillräckligt många gånger! Tänk allt kallskuret (skinka, medvurst, rostbiff o.s.v.), buljonger, fonder och annat - allihop eller iaf de flesta innehåller e621 (glutamat).

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Duger matlådor med recept klistrade på ovansidan, så får du fylla dom själv sen? *skrattar*

Anonym sa...

Jag gör heller inga matlådor, dels för att jag är slö och dels för att jag tycker det är kul att hänga med kollegorna på lunchen. Vi har personalmatsal med hyfsad mat och stor grönsaksbuffé, hade det inte varit så hade jag nog släpat med mig mat hemifrån.

Det finns förövrigt en bok som heter E-nummerboken. Tänk att det finns så många att man kan göra en hel bok!

Puma sa...

Moa:
Duktigt. Jag valde faktiskt cola light till lunch. Jag skrev ju att jag var en dålig människa...

MGK:
Ja. Sant. Sötningsmedlet vet ju folk om, men glutamaten är svårare!!

Nilla:
Jag tar gärna några. Fyllda dock!

Nannis:
Usch.

Elin:
Ja, lunchen är trevlig - dels i sällskap med kollegor men också för att jag inte behöver göra den själv. Mat smakar alltid godare när någon annan gör den... haha.

Anonym sa...

När du lagar mat hemma, laga dubbel sats och vips! har du en matlåda till dagen efter=) själv gjorde jag potatis & palsternackssoppa idag o det blev en matlåda till imon.. Kram jess

Anonym sa...

var den god iallafall? i västerås har vi ett märke som heter "quitchy" som gör "rena" och nyttiga GI-sallader. Zarah Öhberg som äger märket, hon som lärde föräldarar vad de ska ge för mat till sina barn, har glömt bort vad TV-programmet hette. men de salladerna är undebrara! finns dem i sthlm?