23 november 2007

Kaninmat

Vi har alla våra matknep.

Specialare

Emliscious
älskar sin kesohackmix. Zuzibuz älskar sin prottefluff. Jag älskar min vitkålssallad. Många av oss har våra "specialare": recept eller måltidsförslag som vi tycker funkar "jämt". Vad är ditt tips?

Kaninmat

Jag har skrivit om min vitkålssallad förut. Det kommer egentligen från min mormor som har dille på att riva (med osthyvel så att det blir långa stronkar!) vitkål till precis allting och servera med balsamvinäger och en jäklans massa citronpeppar.

Jag har tagit efter mormor. Men jag tar det lite lugnare med den obligatoriska citronpepparn. Och strör gärna över rikligt med pumpakärnor eller solrosfrön.

Tallrik med osthyvlad vikål, balsamvinäger, citronpeppar och pumpakärnor = Vitkålsbädd!

Vitkålssalladen är det perfekta komplementet till i stort sett allting. Härmodagen åt jag det till lax. Igår till kycklingwok. Jag kallade det kycklingwok på vitkålsbädd.

Kycklingwok på vitkålsbädd med stänk av stark thaisås.

7 kommentarer:

Anonym sa...

vad snackar du för goja? jag gillar väl inte nån kesoröra?! hihihi *lipar och ler*!

men du! vilket bra tips med vitkål! det äter jag alldeles för sällan!! bra alternativ till pasta känns det som!?!? =) ska testa!

Anonym sa...

min är faktiskt också osthyvlad vitkålssallad, fast jag blandar min med Grekisk eller italiensk salladsdressing (sån som finns på påse som man blandar med vatten å lite olivolja).
jag har salladen till att känns det som! tröttnar aldrig!

Sporty Spice sa...

Jag köper färdig riven vitkål och morötter (sk cole slaw mix) och wokar med lite salt, pappar och ostronsås. SÅÅÅÅÅ gott och perfa när man vill hålla ner lite på kolisarna men ändå få en "nudelfeeling".

Anonym sa...

Tusen tack för den otroligt fina kommentaren, den värmde i hela hjärtat! Jag hoppas att din helg blir underbar, jag ser fram emot att läsa om marathonträningen. Jag är fortfarande otroligt avundsjuk på den=)

Anonym sa...

Aha! Tack för tipset. Själv kör jag stekt strimlad purjo med soja till det mesta.

Terese sa...

Åh. Ska köpa vitkål nästa gång jag går till affären. Själv är jag lite inne i min surkål och syrade morötter just nu. Morötterna var lite äckliga första tuggan, men nu är de supergoda! Smaken den är konstig den ...

Anonym sa...

pumpakärnor?? såna har jag faktist hemma!! köpte dom för en tid sen o skulle använda dom i bakning. där e dom oanvända ännu. kan man äta dom bara så där?? *förvånad*