24 november 2007

Proteiner och fibre

Det är toppen med fibrer. Och bra med proteiner. Väl?

Tvärtomforskning

I senaste IForm står det att "protein förstör smaleffekten". I alla fall om man äter protein tillsammans med kalcium. Enligt en källa som tidningen tagit del av kan proteinet hämma kalciumets förmåga att binda fett (när fettet binds tas det inte upp av kroppen).

Jaha, ska man inte blanda sina proteindrinkar med kalciumprodukter som mjölk då alltså?

Idag i Aftonbladet står det att fibrer kan vara boven vid syndromet ballongmage. 18-åriga Nina säger att hon "mår som en gud utan fibrer".

Jaha, ska man skippa fullkornsprodukterna alltså?

Ju mer man läser och ju mer man tar till sig, desto knäppare blir man. Jag vill inte veta mer. Inte läsa mer. Inte tänka mer. Bara vara, bara göra, bara leva - sunt och förnuftigt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

ja vist kan man krångla till det om man vill! för fett är inte bra om man ska ta hänsyn till kärlsjukdomar samtidigt som det är nödvändigt att äta, fast inte transfett, utan istället ska man gå vilse i djungeln av nyttiga fetter! och å ena sidan frossa i frukt för de innehåller så många livsviktiga ämnen men samtidigt passa sig för mängden kalorier, och då växla till mer grönsaker istället, och helst så färggranna som möjligt, samtidigt som de plötsligt varnar för att visa grönsaker innehåller ämnen som kan vara dåligt för alla möjlia potentiella sjukdomar! PUH!!! ju mer man lär sig destu krångligare blir det, borde det inte vara tvärtom!? och så fibrer,proteiner, kolhydrater, kalcuum, vitaminer, mineraler, antioxidanter... hjälp! bådar gott när jag nu ska ge mig iväg och storhandla! =)

Sporty Spice sa...

Nu tror jag bestämt att mina öron ramlade av. Orkar inte höra mer dumt. Aftonbladet tar priset ...

Anonym sa...

Ja, jag tror precis som du. Sunt förnuft för sjutton! Visst, om man känner att ens mage blir uppblåst och spänd av mycket fibrer - dra ner på det. Man får väl se vad som passar en själv. Snart kan man inte andas utan att bli tjock..

ruphus sa...

Jag håller bara med dig, det är jobbigt (för mig) som nyss har kommit igång med bra mat och motion och allt. Och heltplötsligt så ger fotboll bättre träning än löpning och GI-mat är marginellt om man tränar samtidigt. Men jag kör på det jag mår bra av :)